Matematik

opstil ligning

28. september 2010 af l24 (Slettet) - Niveau: 10. klasse

Ligning

kan i hjælpe med hvordan man finder en ligning ud fra flg. udsagn 1 sodavand koster 5 kr mindre end 1 øl   2 øl og tre sodavand koster 30 kr


Brugbart svar (1)

Svar #1
28. september 2010 af dnadan (Slettet)

Lad øl prisen være x,

og sodavandsprisen y, det vides at x-5=y (1)(sodavands prisen er 5 mindre end ølprisen)

Yderligere vides

2x+3y=30 (2)

Hermed haves ligningssystemet

x-5=y (1)

2x+3y=30 (2)

Dette løses for at finde prisen for hhv. øl og sodavand.

Prøv at løse dette system :-)


Svar #2
28. september 2010 af l24 (Slettet)

tusinde tak :)


Skriv et svar til: opstil ligning

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.