Matematik

Bestemmelse af forskrift

28. september 2010 af pem (Slettet) - Niveau: B-niveau

er helt på bar bund i denne her opgave så håber i kan hjælpe mig :-)

Opgave 2

En virksomhed fremstiller og sælger en vare. Sammenhængen mellem afsætningen x i stk. og prisen pr. stk. p(x) i kr. for denne vare kan beskrives ved funktionen p med forskriften

p(x) = -0,1x+250,  0≤x≤1500

Lad f(x) beregne omsætningen i kr. ved en afsætning på x stk. af varen.
(omsætning = afsætning · pris)

a) Bestem en forskrift for f.

De faste omkostninger ved fremstilling af varen er 75.000 kr., mens de variable omkostninger er 50 kr. pr. stk. Lad h(x) betegne fortjenesten ved fremstilling og salg af varen.
(fortjeneste = omsætning – samlede omkostninger).

b) Bestem en forskrift for h.

c) Bestem den afsætning af varen, der giver virksomheden den største fortjeneste, og bestem den dertil svarende pris.


Brugbart svar (0)

Svar #1
28. september 2010 af Isomorphician

a) f(x) = p(x)*x

b) h(x) = f(x) - (75000 + 50x)

c) Bestem h'(x) = 0


Skriv et svar til: Bestemmelse af forskrift

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.