Matematik

hjææælp

28. september 2010 af Lulluu23 (Slettet) - Niveau: A-niveau

  min opgave lyder:

hvis en species A reagerer til B, der derpå reagerer til C, kan deres koncentrationer være defineret ved differentialligningerne:

(1)  d[A] / dt =  -k1[A]

(2)  d[B] /dt = k1[A] - k2[B]

(3)  d[C] / dt = k2[B]

a) antag at konstanterne k1 og k2 er forskellige. antag endvidere [A]=A0, [B]=[C]=0 til t=0. integrer først ligning (1) med denne begyndelsesbetingelse. 

indsæt derpå resultatet i ligning (2) og integrer den med hensyn til [B(t)], med den angivne begyndelsesbetingelse. afslut med samme procedure for (3).

hvad skal jeg gøre?? kan slet ikke se det hjælp please


Brugbart svar (0)

Svar #1
28. september 2010 af dnadan (Slettet)

hint: løsningen til differentialligninger af typen:

y' = -ky er

y=c*exp(-kt)


Svar #2
28. september 2010 af Lulluu23 (Slettet)

 ja det gjorder jeg så, og får

(1) til at være c

(2) til at være 0

(3) til at være 0

og det kan da kun være forkert ?


Skriv et svar til: hjææælp

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.