Matematik

Aflevering!!!

28. september 2010 af nuursa (Slettet)

  I 2003 var der 830 medlemmer i Kalundborg Svømmeklub. Siden er antallet af medlemmer vokset med 45 om året.

a) Opstil en ligning, der illustrerer denne udvikling (Husk at skrive, hvad de enkelte variable angiver).

b) Bestem ved hjælp af ligningen det formodede antal medlemmer i 2015.

c) Hvornår runder Kalundborg Svømmeklub medlem nr. 2000?

ps.: håber virkelig at Nogle vil hjælpe mig har siddet med denne opgave i rigtigt lang tid men har ingen løsning fundet :(


Brugbart svar (0)

Svar #1
28. september 2010 af Lulluu23 (Slettet)

 jeg ville anvende ligningen eksponential funktioner i a


Svar #2
28. september 2010 af nuursa (Slettet)

 hvordan det? 


Brugbart svar (0)

Svar #3
28. september 2010 af Lulluu23 (Slettet)

du kender b som er den begyndelsespunkt (830 medlemmer) så har du a som er den % del det vokser om året så du skal skrive 45 om til % ved hjælp af en formel som jeg er sikker på står i din matematik bog a=45/100 +1

så det vil sige 

y= 830 * 1,45^x


Brugbart svar (0)

Svar #4
28. september 2010 af kieslich (Slettet)

antallet af svømmere stiger med det samme hvert år, så det er nok en lineær funktion vi skal have fat i:

f(x) = a*x + b


Skriv et svar til: Aflevering!!!

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.