Matematik

Differentialregning

30. september 2010 af CamillaogLisa (Slettet) - Niveau: B-niveau

Hej du. :)

Jeg sidder men noget matematik som jeg ikke helt kan finde ud af, håber der er en der lige kan hjælpe mig..?! Det ville være suuuper dejligt! :) - På forhånd tak!

Bestem for funktionen den afledet funktion f (x). -->  f(x) = (x2-x+8)(x3+5) ??

og 'og bestem den afledte til følgende funktion: f (x) = (3x2 - 5)4

 Håber i kan hjælpe mig! -- På forhånd tak. - Camilla.  


Brugbart svar (1)

Svar #1
30. september 2010 af mathon

                                               f(x) = (x2-x+8)·(x3+5)

benyt reglen (u(x)·v(x)) ' = u '(x)·v(x) + u(x)·v '(x)                             samt
                                                                                                                                  (xn) ' = n·xn-1
 


Svar #2
30. september 2010 af CamillaogLisa (Slettet)

Okay tak, men den regl kender jeg så ikke. :)


Brugbart svar (1)

Svar #3
30. september 2010 af mathon

kender du den måske som

   
                                        (f(x)·g(x)) ' = f '(x)·g(x) + f(x)·g '(x)
     ?                  
 


Svar #4
30. september 2010 af CamillaogLisa (Slettet)

Ja, men forstå ikke helt at bruge den.. x(


Brugbart svar (1)

Svar #5
30. september 2010 af mathon

                 f(x) = (x2-x+8)·(x3+5)

                 f '(x) = (x2-x+8) ' · (x3+5)  +  (x2-x+8) · (x3+5) '  =  (2x-1) · (x3+5)  +  (x2-x+8) · 3x2

                                                                                                


Svar #6
30. september 2010 af CamillaogLisa (Slettet)

Okay mange tak, nu tror jeg jeg har forstået det.. :')


Brugbart svar (1)

Svar #7
30. september 2010 af mathon

               f (x) = (3x2 - 5)4

               sæt u = 3x2 - 5  og dermed u ' = 6x

               f(u) = u4               som differentieret med hensyn til x

giver
              f '(u) = 4u3·u ' = 4·(3x2 - 5)3 ·(6x)  =  24x·(3x2 - 5)3


Svar #8
30. september 2010 af CamillaogLisa (Slettet)

Tak.tak du har lige redet mig! :)


Skriv et svar til: Differentialregning

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.