Fysik

pære

30. september 2010 af genger (Slettet)

a) Beregn en 40 W-pæres forbrug af elektrisk energi på 2 timer.
b)hvad koster det at have pæren tændt i to timer?
c) En familie har pæren tændt to timer om dagen 200 dage om året, hvad koster det?
 

a = 0.08 W

b= Elpris: 1,90

0,08 kWh * 1,90 kr/kWh = 0,152 kr.

c) er det 0,152*200 = 30.4

eller 1,90 *200 = 380

det kan da ikke passe det er jo ikke særlig mange penge


Brugbart svar (0)

Svar #1
30. september 2010 af Anxyous (Slettet)

 Hvordan når du frem til a?


Brugbart svar (0)

Svar #2
30. september 2010 af Andersen11 (Slettet)

a) Forbruget i en bestemt tid er en energi, ikke en effekt.

b) Elprisen er sikkert i kr/kWh . Omregn forbruget i kWh .

c) Tilsvarende, beregn det årlige forbrug i kWh og gang så med prisen pr kWh .


Brugbart svar (0)

Svar #3
30. september 2010 af mette48 (Slettet)

Beregn en 40 W-pæres forbrug af elektrisk energi på 2 timer.

a)          40W*2h =0,08kWh   kiloWattTimer

b)        ok, men du bør have 2 decimaler i kr  altså 0,152 kr ≈ 0,15 kr

c)    0,152*200 = 30.40  tallet er ok, men du sjusker med enhedderne, der bør stå:   0,152 kr/dag *200 dage = 30,40 kr


Skriv et svar til: pære

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.