Fysik

Laplace - Fmagnet=Ftyngde????

06. april 2005 af *A* (Slettet)
Hej

Jeg har et problem med en rapport om Laplaces lov. Jeg forstår ikke hvorfor man lige præcis kan regne den modsatte kraft af Fmagnet som Ftyngde

Ved godt at newtons 3. lov siger at de er modsatrettede osv, men forstår stadig ikke hvorfor. Men der er måske ikke mere at forstå?


Brugbart svar (0)

Svar #1
06. april 2005 af Peden (Slettet)

Du bør nok beskrive forsøget lidt først, så er der tit bedre muligheder for svar.


Svar #2
06. april 2005 af *A* (Slettet)

Helt enig....
Havde/har bare travlt, og forsøget er desuden et ret klassisk forsøg.

Brugbart svar (0)

Svar #3
07. april 2005 af QaZZaQ

Så vidt jeg husker er det heller ikke tilfældet at F_magn=F_tyngde,
Men derimod at F_magn=deltaM*g.
Når strømmen er slukket, bliver lederen kun påvirket af tyngdekraften, og i kan måle dens masse. Når Strømmen så tændes, vil lederen blive påvirket med en kraft i den modsatte retning.
Dette vil medføre at det massen målt på vægten bliver mindre.
Dete massetab gange g, må jo så være lig den kraft som B-feltet påvirker lederen med.

Svar #4
07. april 2005 af *A* (Slettet)

Hvad?

Altså i mit forøges massen ganske vist, men det er underordnet og skyldes strømretningen

Newtons 3 lov (aktion=reaktion) står jo lidt i kontrast til det du siger her.

Brugbart svar (0)

Svar #5
07. april 2005 af QaZZaQ

N3, nej egentlig ikke...
Det som du skal finde er F_magn.
I har en leder, som iv måler på en vægt, og fører en strøm igennem...?
Når strømretningen er den ene vej fås en vægtforøgelse, når strømmen føres den anden vej, fås en vægtnedsættelse.
Hvor stor denne vægtforøgelse/nedsættelse er afhænger naturligvis af F_magn.
Når strømmen er slukket og vægten vejes, ses vægten som et resultat af de krafter der påvirker lederen...i dette tilfælde kun F_tyngde.
Når strømmen tændes bliver lederen også påvirket af F_magn.
F_res=F_tyngde+F_magn=m*g+delta_m*g=>
F_magn=delta_m*g

Brugbart svar (0)

Svar #6
07. april 2005 af QaZZaQ

ok, det er jo selvfølgelig lederen der vejes, og ikke vægten.

Skriv et svar til: Laplace - Fmagnet=Ftyngde????

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.