Fysik

træ, mursten

01. oktober 2010 af veinge (Slettet)

opvarmning af et koldt hus.

et hus står uden opvarmning om vinteren. temperaturen i huset er 3 grader C.

Vi skal give et overslag over, havd det koster at opvarme hele huset til 20 grader C med elvarme.

husets grundareal er 112 m2, og væggene er 2,4 m høje.

huset består af 11 ton mursten og 4,5 ton træ. alle andre materialer ser vi bort fra.

der oplyses følgende:

densiteten af luft er 1,29 kg/m3

luftens varmefylde er 1,00 kJ/kg*grader C

varmefylden for mursten er 0,84 kJ/kg*grader C

varmefylden for træ er 1,5 kJ/kg*grader C

beregn den energi, der skal tilføres for at opvarme hhv. luften, murstene og træet.

hvad koster opvarmningen med en energipris på 1,90 kr./kWh?
 

jeg ved at jeg skal bruge denne formel Q=mcΔT

men hvad skal står hvor

hjælp


Brugbart svar (0)

Svar #1
01. oktober 2010 af Anxyous (Slettet)

 Omskriv den, så den hedder Q = (mluft*cluft + mmursten*cmursten + mtræ*ctræ)*ΔT


Svar #2
01. oktober 2010 af veinge (Slettet)

jeg forstår det altså ikke kan du ikke sætte tallene ind er kørt fast i denne opgave


Brugbart svar (0)

Svar #3
01. oktober 2010 af Anxyous (Slettet)

 Du har da ellers det hele dér. m masse og c er specifik varmekapacitet.


Svar #4
01. oktober 2010 af veinge (Slettet)

jeg forstår det altså virkelig ikke


Brugbart svar (0)

Svar #5
01. oktober 2010 af Anxyous (Slettet)

 Kender du til Q = mcΔT?


Svar #6
01. oktober 2010 af veinge (Slettet)

ja men jeg kan altaå ikke finde alle tallene kan du ikke sætte dem ind i ligningen for mig


Brugbart svar (0)

Svar #7
01. oktober 2010 af Anxyous (Slettet)

 Du har da i hvert fald varmefylderne, prøv at skrive dem ind først.


Svar #8
01. oktober 2010 af veinge (Slettet)

okay så må du rette mine fejl:

hvad er mluft ?

cluft = 1,00

mmursten = ?

cmursten = 0,84

mtræ = ?

ctræ = 1,5

ΔT = 17 grader


Brugbart svar (0)

Svar #9
01. oktober 2010 af Anxyous (Slettet)

 Rigtigt indtil videre.

Masse er et stofs vægt. F.eks. er murstens masse i opgaven 11 tons.

Find alle stoffernes masse, og husk at omregne til kilogram.


Svar #10
01. oktober 2010 af veinge (Slettet)

hvordan omregner man nu tons til kilogram og hvordan skal jeg kunne finde stoffernes masse kan du ikke bare skrive det når du ved det


Brugbart svar (0)

Svar #11
01. oktober 2010 af Anxyous (Slettet)

 For at omregne fra tons til kilogram ganger du med tusind. Og det handler ikke så meget om at finde massen her, du har allerede to af dem. F.eks. er murstens masse 11 tons. Omregnet til kilogram bliver det 11 * 1000 = 11.000 kg.


Svar #12
01. oktober 2010 af veinge (Slettet)

den anden er så 4.5 * 1000 = 4500 kg hvad er den sidste


Brugbart svar (0)

Svar #13
01. oktober 2010 af Anxyous (Slettet)

 Beregn rumfanget af huset, og gang det med luftens massefylde.


Svar #14
01. oktober 2010 af veinge (Slettet)

rumfanget er det 112 * 2,4 = 268.8

hvad er luft massefylde


Brugbart svar (0)

Svar #15
01. oktober 2010 af Anxyous (Slettet)

 Kaldes også densiteten. Den har du også.


Svar #16
01. oktober 2010 af veinge (Slettet)

er det så 268,8*1,29 = 346.75

og så

346.75*1000=346750 kg


Brugbart svar (0)

Svar #17
01. oktober 2010 af Anxyous (Slettet)

Du skal ikke gange med 1000 denne gang, du har jo allerede massen i kilogram.

Så sætter du masserne ind i formlen, og regner den ud.


Brugbart svar (0)

Svar #18
01. oktober 2010 af antonwil (Slettet)

okay skal det bare være en ligning eller skal jeg dele dem op for musten, træ luft


Brugbart svar (0)

Svar #19
01. oktober 2010 af Anxyous (Slettet)

 Brug dén, jeg skrev i #1.


Brugbart svar (0)

Svar #20
01. oktober 2010 af antonwil (Slettet)

jeg får det til 260102

hvad er enheden

hvad koster opvarmningen med en energipris på 1,90 kr./kWh?

er det så 260102*1,90 = 494194 enhed??

er det rigtigt


Forrige 1 2 Næste

Der er 21 svar til dette spørgsmål. Der vises 20 svar per side. Spørgsmålet kan besvares på den sidste side. Klik her for at gå til den sidste side.