Matematik

en logaritme-ligning

01. oktober 2010 af lahme (Slettet) - Niveau: B-niveau

hej.

det er angående om en ligningen som jeg ikke lige helt forstår hvordan jeg skal regne ud.

ligningen er: 6 * log(5x) = 12.


Brugbart svar (0)

Svar #1
01. oktober 2010 af Andersen11 (Slettet)

Divider først med 6 på hver side:

log(5x) = 2 . Så tages antilogaritmen 10() på hver side til

10log(5x) = 102 , dvs

5x = 102 = 100 , og dermed

x = 100/5 = 20


Skriv et svar til: en logaritme-ligning

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.