Matematik

bestem x udtrykt ved x

02. oktober 2010 af englo (Slettet) - Niveau: B-niveau

hej

Denne opgave forstår jeg ingen ting af:

På figuren ses en rektangulær indhegning. Dette skal stå op af en mur og de tre øvrige sider dannes af et 20 m. langt hegn. indhegningens længde betegnes med y og indhegningens bredde betegnes med x.

a. Bestem y udtrykt ved x.

b. Bestem x, så arealet af indhegningen bliver størst mulig


Brugbart svar (1)

Svar #1
02. oktober 2010 af mathon

tegn det

              y + 2x = 20

a. Bestem y udtrykt ved x

             y = 20 - 2x

b. Bestem x, så arealet af indhegningen bliver størst mulig

            A = y·x = (20 - 2x)·x = 20x - 2x2 = -2x2 + 20x

            A(x) = -2x2 + 20x

ekstremum kræver

            A'(x) = -4x + 20 = 0


Svar #2
02. oktober 2010 af englo (Slettet)

mange tak! :-)


Skriv et svar til: bestem x udtrykt ved x

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.