Matematik

komplekse tal

04. oktober 2010 af detgodenavnvartaget (Slettet)

OPGAVE 4 (20 point)
(a) Bestem på formen w = x + iy samtlige komplekse tal w, der opfylder ligningen:
w2 = -2i:
(b) Bestem samtlige komplekse tal z, der opfylder 2. grads ligningen:
z2 + (1 + i)z + i = 0:


Brugbart svar (0)

Svar #1
04. oktober 2010 af Erik Morsing (Slettet)

ang a) Du kan skrive den som x2+2ix-1=-2i, samle den og løse den som en 2. grads-ligning i x. Den ene rod bliver

-i+√(-2i)


Brugbart svar (0)

Svar #2
04. oktober 2010 af Duffy

a) w = -1 + i w = 1 - i

b) z = -i  v  z = -1


Skriv et svar til: komplekse tal

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.