Matematik

hjælp :)

04. oktober 2010 af pernillegryning (Slettet)

hvis jeg har en kugle, altså en kugleskal som er lavet af aluminiumslegering. den ydre diameter er 20,0 cm. og kuglen vejer 1,395 kg. sammenhængen mellem volumen og masse er massen =densiteten (massefylde) * volumen.
aluminiumslegeringen har densiteten = 2,9 * 10^3 kg/m^3.

hvordan finder jeg så ud af hvor tyk kugleskallen er?


Brugbart svar (0)

Svar #1
04. oktober 2010 af mathon

                          (4π/3) · ((10 cm)3 - rindre3)  =  (1395 g) / (2,9 g/cm3)

                          (1000 cm3) - rindre3 = (481,034 cm3)·(3/(4π)) = 114,839 cm3

                           rindre3 = (1000 - 114,839) cm3 = (885,161 cm3)

                           rindre = (885,161 cm3)1/3 ≈ 9,60 cm

                           tykkelse = rydre - rindre = (10,00 - 9,60) cm = 0,40 cm = 4 mm


Svar #2
04. oktober 2010 af pernillegryning (Slettet)

lige et andet spørgsmål, hvad hvis jeg har en håndvægt som skal have en form som en cylinderformet stang og 2 sekskantede endestykker.
håndvægten skal veje 2 kg. stangen i midten ska være 10 cm lang, og 2,8 cm i diameter. endestykkerne skal være 3 cm tykke.
materialet er densiteten 7,9 * 10^3 kg/m^3
arealet af en regulær sekskant er A = (3(kvadratroden af)3/2) * a^2
hvor a er kantlængden i sekskanten. 
hvad skal kantlængden i sekskanten så være?


Brugbart svar (0)

Svar #3
04. oktober 2010 af mathon


Skriv et svar til: hjælp :)

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.