Matematik

Hjælp til Procent:(

04. oktober 2010 af Elenaa (Slettet) - Niveau: B-niveau

Hej allesammen:)

Er der nogen der kan hjælpe mig med denne stykke?????

En størrelse vokser med faktoren a=0,94 fra værdien k1 =130 til værdien K2. Bestem den procentvise vækst??

og hvis størreslen vokser med samme faktor fra værdien K2 til værdien K3, hvilken faktor er den så vokset med fra K1 til K3???? Hvor stor er denss vækst???

Please er der nogen der kan hjælpe???


Brugbart svar (0)

Svar #1
04. oktober 2010 af Bænkebider (Slettet)

Den vokser da med: 130/0,94 = 138,3 %

k2 = 130 * 138,3 = 17966

k3 = 17966 * 138,3 = 2484697,8

Jeg er ikke sikker på, om det er det, du mener :D


Brugbart svar (0)

Svar #2
04. oktober 2010 af mette48 (Slettet)

Hvis den vokser med faktoren a= 0,94 ville jeg forvente at k2=k1*0,94, men så aftager k-værdien

#1 har glemt at dele med 100 ved procentberegningen af k2 og k3


Svar #3
04. oktober 2010 af Elenaa (Slettet)

JA det er rigtigt det med at k2= k1 * 0,94 og derefter sætter jeg det ind i formlen = k2-k1/k1*100 =6,38%

Men hvordan beregner jeg hvis størreslen vokser med samme faktor fra værdien K2 til værdien K3, hvilken faktor er den så vokset med fra K1 til K3?

Hvor stor er dens vækst?:)


Brugbart svar (0)

Svar #4
04. oktober 2010 af mette48 (Slettet)

Fra k1 til k2 og videre til k3

k3=k2*a=k1*a*a

så må veksten være k3-k1/k1*100 =k1(a2-1)/k1*100=(a2-1)*100  og så er det procent


Skriv et svar til: Hjælp til Procent:(

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.