Matematik

Math

04. oktober 2010 af Px (Slettet)

Beregn arealet af området, som begrænses af graferne for funktionerne f(x) = 3x^2 og g(x) = 2x + 1.


Brugbart svar (0)

Svar #1
04. oktober 2010 af peter lind

Løs ligningen f(x) = g(x). Find derefter arealet af A=∫ab(f(x)-g(x)dx, hvor a og b er løsningerne fra første del


Brugbart svar (0)

Svar #2
04. oktober 2010 af Andersen11 (Slettet)

Løs først ligningen f(x) = g(x) for at finde grænserne for integralet. Beregn dernæst integralet mellem disse grænser af  g(x) - f(x) .


Svar #3
04. oktober 2010 af Px (Slettet)

 mit store problem er at udregne den ligning :S 


Brugbart svar (0)

Svar #4
04. oktober 2010 af Andersen11 (Slettet)

#3

Ligningen f(x) = g(x) bliver til

3x2 = 2x+1, dvs 3x2 -2x -1 = 0 . Find rødderne i denne 2.-gradsligning.


Svar #5
04. oktober 2010 af Px (Slettet)

 3x2 -2x -1

hvis vi sætter 1 på x plads gir det 0 er det sådan du vil have jeg skal gøre :) 


Brugbart svar (0)

Svar #6
04. oktober 2010 af Andersen11 (Slettet)

#5

Nej; løs ligningen 3x2 -2x -1 = 0 . Det er en 2.-gradsligning. Find diskriminanten og find rødderne.


Svar #7
04. oktober 2010 af Px (Slettet)

 pis os :S kan ikek fidne ud af det


Brugbart svar (0)

Svar #8
04. oktober 2010 af Andersen11 (Slettet)

#7

2.gradsligningen 3x2 -2x -1 har diskriminanten d = (-2)2 -4·3·(-1) = 4 + 12 = 16 = 42 , så rødderne er

x = (2±4)/(2·3) , dvs x = 1 eller x = -1/3 . Beregn nu integralet.


Skriv et svar til: Math

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.