Matematik

lineær sammenhæng

06. oktober 2010 af mimi8 (Slettet) - Niveau: C-niveau

 Sammenhængen mellem vejlængden s, tiden t og accelerationen a (målt i passende enheder) er givet ved formlen: 
s=1/2*a*t^2

a) Bestem s, når a= 4 og t=10
s=1/4*4*10^2=200 er den korrekt ?

b) Bestem a, når s=300 og t=8

c) Bestem t når s=300 og a=5


Brugbart svar (0)

Svar #1
06. oktober 2010 af Sidselsn (Slettet)

 Nej, det er ikke korrekt, du skal ikke ændre 1/2 til 1/4 (du skal bare sætte 4 ind på a's plads og 10 ind på t's plads).

Så ligningen hedder:

s=1/2*4'10^2

I b) og c) skal du isolere a og t, og sætte de givne værdiger ind.


Svar #2
06. oktober 2010 af mimi8 (Slettet)

 b) 300=1/2*a*64
Skal man så dividere 64 på begge sider ?
og - 1/2 på begge sider?


Brugbart svar (0)

Svar #3
06. oktober 2010 af mathon

                                           vejlængde                         acceleration                         tid

                                          s = (1/2)·a·t2                         a = 2s / t2                         t = (2s/a)½


Svar #4
06. oktober 2010 af mimi8 (Slettet)

 hvorfor 2s? det forstår jeg ikke?


Brugbart svar (0)

Svar #5
06. oktober 2010 af mathon

                                                s = (1/2)·a·t2                       gang med 2 på begge sider

                                                2s = a·t2                              divider med tpå begge sider      t≠0       

                                                2s / t2 = a           


Svar #6
06. oktober 2010 af mimi8 (Slettet)

 300=1/2*a*8^2 

300*2=1/2*a*2*64

600=a*64

600/64=a*64/64

passer det at det bliver 9,375 ?


Brugbart svar (0)

Svar #7
06. oktober 2010 af mathon

a) Bestem s, når a= 4 og t=10

          s = (1/2)·4·102 = 200
 

b) Bestem a, når s=300 og t=8

          a = 2·300 / 82 = 600 / 64 = 9,375

c) Bestem t når s=300 og a=5

         t = (2·300 / 5)½ ≈ 11


Svar #8
06. oktober 2010 af mimi8 (Slettet)

Okay mange tak for hjælpen :D

Men har jeg skrevet det op på den rigtige måde?:

300=1/2*5*t^2

600/5 = 5/5*t^2

120 = t^2

sætter man det så i kvadratrod for at finde t?


Brugbart svar (0)

Svar #9
06. oktober 2010 af mathon

Ja


Skriv et svar til: lineær sammenhæng

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.