Matematik

Reducer!! HJælp

06. oktober 2010 af Lillozz (Slettet)

Uden hjælpemidler

(m•p-m•q)/(q-p)=

(1/(2+h)-1/2)/h=

HJÆLP!!!!


Brugbart svar (0)

Svar #1
06. oktober 2010 af chr42 (Slettet)

I den første kan du sætte -m udenfor en parentes i tælleren.

I den anden kan du forlænge brøken med de to nævnere i tælleren.....


Brugbart svar (0)

Svar #2
06. oktober 2010 af NejTilSvampe

 den øverste

m kan sættes uden for en parentes.

m(p-q) / (q-p) 

-(p-q) = (q-p)  

-m(q-p) / (q-p) = -m


Svar #3
06. oktober 2010 af Lillozz (Slettet)

hvad med den anden? Jeg forstår det ikke helt #1


Svar #4
06. oktober 2010 af Lillozz (Slettet)

Tak for hjælpen #2


Brugbart svar (0)

Svar #5
06. oktober 2010 af chr42 (Slettet)

Hvis du forlænger brøken med 2 får du (2/(2+h)-1)/(2h)

Så forlænger du med 2+h til (2-1*(2+h))/(2h(2+h))

Og så kan du til sidst forkorte et h væk.


Svar #6
06. oktober 2010 af Lillozz (Slettet)

(1/(2+h)-1/2)/h=(2/(2+h)-1)/2h=(2-1•2+h)/(2h(2+h))=-1/(2•(2+h))

sådan her?


Brugbart svar (0)

Svar #7
06. oktober 2010 af chr42 (Slettet)

Yep! Smukt forkortet:-)

Du kan også gange ind i parentesen i nævneren, hvis du synes det ser pænere ud.

Du mangler en parentes eller et minus ved (2-1•2+h)/(2h(2+h)) Det skal være (2-1•2-h)/(2h(2+h)) eller

(2-1•(2+h))/(2h(2+h))=-1/(2•(2+h))


Svar #8
06. oktober 2010 af Lillozz (Slettet)

hehe tak for hjælpen #7


Skriv et svar til: Reducer!! HJælp

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.