Matematik

Afleveringsopgave

06. oktober 2010 af Malden (Slettet) - Niveau: C-niveau

Er gået død i den her opgave.. som er til i morgen (torsdag) Vil gerne vide om de første fem svar er korrekte og hvordan jeg kan komme vidre med resten?
Mat C - Sæt 2

Opgave 1
a) Hvor mange % udgør 34 kg af 187 kg?

Man dividere det antal kilo man skal finde procent-tallet for, med det totale antal kg.
34/187 = 0,1818 = 18,18 %

b) 4 ud af 5 drikker kaffe. Hvor mange procent er det?

Man dividere de fire der drikker kaffe med de fem der ikke gør:
4/5 = 0,8 = 80 %

c) 1200 var stemmeberettigede. 874 stemte. Hvor stor var stemmeprocenten?

Man dividere det antal der stemte med det totale antal stemmeberettigede:

874/1200 7283 = 72,83
Opgave 2
a) Find 6% af 468 kr. =

Man omskriver de 6 % til decimaltal (0,06) procent og ganger det med det totale beløb:

0,06 * 468 = 28,08 %


b) Find 0,034% af en million.

Man dividere 0,034 med en 1000000(en million):

0,034 / 1000000 = 0,000000034

* 100 = 0,0000034 %

c) Jeg havde 2500 kr. Der er 60% tilbage. Hvor meget er det?

Opgave 3
a) Find hele beløbet, når 3% af beløbet er 75 kr.


b) 21 elever var til undervisning. Det var 75%. Hvor mange elever var der i alt?


c) Momsbeløbet (25%) er på 456,5 kr. Hvor stor er prisen uden moms?

Opgave 4
a) Læg 0,5% til 1200 kr.

b) Læg 300% til 500 kr.


c) Træk 99,95% fra 350.000.

Opgave 5
a) En vares pris stiger fra 153,25 kr. til 168,75 kr. Hvor mange procent er varen steget?

b) En størrelse vokser fra 234 til 402. Hvor mange procent?

Opgave 6
a) En vares pris falder fra 168,74 kr. til 153,25 kr. Hvor mange procent er varen faldet?

b) Den ugentlige arbejdstid blev nedsat fra 40 t til 37 t. Hvor mange procent er det?

Opgave 7
a) En håndværkertilbud er på 22.500 kr. inklusive 25% moms. Hvad koster det uden moms?
b)
c) En vare koster 342 kr., efter at der er trukket 10% rabat fra. Hvad kostede den før?

Opgave 8
a) Hvis den kvartalsvise rente er 3%, hvor stor er da den årlige rente?
b)
c) Hvis den årlige rente er 12%, hvor stor er da den kvartalsvise rente?

Opgave 9
a) Følgende udklip er fra en annonce om lån:
Meningen er, at man kan vælge mellem at betale 1,2% pr. måned eller 14, 4% pr. år.
Hvad ville du vælge?


Brugbart svar (1)

Svar #1
06. oktober 2010 af Arkimedesanton (Slettet)

 opg 5 a= 168,75-153,25/153,25 samme princip i b.

Ellers ser det godt ud med de 5 første. 


Brugbart svar (1)

Svar #2
06. oktober 2010 af Arkimedesanton (Slettet)

 c) jeg havde 2500 kr... 25 x 60%=resterende penge. 


Brugbart svar (1)

Svar #3
06. oktober 2010 af Arkimedesanton (Slettet)

 opg 3 

a) 3%=75

1%=25

100%=2500


Svar #4
06. oktober 2010 af Malden (Slettet)

Er du sikker på det er rigtigt? det lyder lidt mærkeligt.


Skriv et svar til: Afleveringsopgave

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.