Matematik

Trekant

06. oktober 2010 af gona94 (Slettet)

 Kan ikke finde ud af vil nogen hjælpe mig med den. Tak på forhånd.

Vedhæftet fil: 2.docx

Brugbart svar (0)

Svar #1
06. oktober 2010 af peter lind

Brug at forholdene mellem siderne i ensvinklede trekanter er en konstant.


Svar #2
06. oktober 2010 af gona94 (Slettet)

 kan du ikke fortælle hvordan man gør.


Brugbart svar (0)

Svar #3
06. oktober 2010 af Andersen11 (Slettet)

#2

Benyt at trekanterne er ensvinklede, så der gælder

|AB|/|A'B| = |BC|/|BC'| = |AC|/|A'C'|

Man kender |A'B| = 20, |AB| = 8, |BC| = 5, og |A'C'| = 25, så man kan finde |BC'| og |AC| og dermed også |CC'| = |BC'| - |BC|.


Svar #4
06. oktober 2010 af gona94 (Slettet)

 Så det er bare resultat det der ? 


Brugbart svar (0)

Svar #5
06. oktober 2010 af Andersen11 (Slettet)

#4

Nej, det er en hjælp til at beregne resultaterne. Brug tegningen og læs opgaven og svaret igennem.


Svar #6
06. oktober 2010 af gona94 (Slettet)

 Trekanterne er ensvinklede, så der gælder |AB|/|A'B| = |BC|/|BC'| = |AC|/|A'C'|
Man kender |A'B| = 20, |AB| = 8, |BC| = 5, og |A'C'| = 25, så man kan finde |BC'| og |AC| og dermed også |CC'| = |BC'| - |BC|.
|AB|/|A'B| = 20/8 = 2,5 |BC|/|BC'| = 5/2,5 = 2  (kan ikke lave mere) ?


Brugbart svar (0)

Svar #7
06. oktober 2010 af Andersen11 (Slettet)

#6

Find |BC'| og |AC| ud fra ligningen |AB|/|A'B| = |BC|/|BC'| = |AC|/|A'C'| :

|BC'| = |BC|·|A'B|/|AB| = 5·20/8 = 100/8 = 25/2 ,

|AC| = |A'C'|·|AB|/|A'B| = 25·8/20 = 200/20 = 10

Find nu selv |CC'| = |BC'| - |BC|


Svar #8
06. oktober 2010 af gona94 (Slettet)

 |AC|/25 = 8/20 => |AC| = 25*8/20 = ??

|CC'| = |BC'| - 5

|BC'|/5 = 20/8 => |BC'| = 5*20/8

|CC'| = 5*20/8 - 5 = ??


Brugbart svar (0)

Svar #9
06. oktober 2010 af Andersen11 (Slettet)

#8

Ja, kan du ikke selv regne tallene ud |AC| = 25*8/20 (resultatet står i #7)

|CC'| = |BC'| - 5 = 25/2 - 5 = ??


Svar #10
06. oktober 2010 af gona94 (Slettet)

Trekanterne er ensvinklede, så der gælder |AB|/|A'B| = |BC|/|BC'| = |AC|/|A'C'|
Man kender |A'B| = 20, |AB| = 8, |BC| = 5, og |A'C'| = 25, så man kan finde |BC'| og |AC| og

dermed også |CC'| = |BC'| - |BC|.
|AB|/|A'B| = 20/8 = 2,5 |BC|/|BC'| = 5/2,5 = 2
 

|BC'| = |BC|·|A'B|/|AB| = 5·20/8 = 100/8 = 25/2 

|AC| = |A'C'|·|AB|/|A'B| = 25·8/20 = 200/20 = 10

|CC'| = |BC'| - |BC| = 7,5 = 5*20/8 = 12,5
 

(SKAL DE LAVES SÅDAN)??


Brugbart svar (0)

Svar #11
06. oktober 2010 af Andersen11 (Slettet)

#10

Det sidste er jo ikke rigtigt skrevet. Som jeg skrev i #9:

|CC'| = |BC'| - 5 = 25/2 - 5 = (25-10)/2 = 15/2 = 7,5 .

Men det jo noget vås at skrive, at 7,5 = 12,5 .


Svar #12
06. oktober 2010 af gona94 (Slettet)

 Trekanterne er ensvinklede, så der gælder |AB|/|A'B| = |BC|/|BC'| = |AC|/|A'C'|
Man kender |A'B| = 20, |AB| = 8, |BC| = 5, og |A'C'| = 25, så man kan finde |BC'| og |AC| og

dermed også |CC'| = |BC'| - |BC|.
|AB|/|A'B| = 20/8 = 2,5 |BC|/|BC'| = 5/2,5 = 2

|BC'| = |BC|·|A'B|/|AB| = 5·20/8 = 100/8 = 25/2

|AC| = |A'C'|·|AB|/|A'B| = 25·8/20 = 200/20 = 10

|CC'| = |BC'| - 5 = 25/2 - 5 = (25-10)/2 = 15/2 = 7,5

Er det rigtigt nu ?


Brugbart svar (0)

Svar #13
06. oktober 2010 af Andersen11 (Slettet)

#12

Ja, det er jo kopieret efter det, jeg har skrevet tidligere. Spørgsmålet er så, om du selv forstår, hvad der foregår.


Svar #14
06. oktober 2010 af gona94 (Slettet)

 Ja det giver en mening.  Tak mangler bare at du svare på mit andet spørgsmål i cirkel.


Skriv et svar til: Trekant

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.