Fysik

Svingninger...

07. oktober 2010 af LeylaDogan (Slettet) - Niveau: 10. klasse

Hej allesammen.. Håber I kan hjælpe mig.

2) Hvad forstår man ved svingningstid?
Mit svar: Hvor lang tid en svingning tager.

Vil gerne have flere ord, men kan ikke byde på mere... Håber I kan hjælpe mig..............

TAK PÅ FORHÅND


Brugbart svar (0)

Svar #1
07. oktober 2010 af mathon

den tid den svingende genstand er om at svinge
fra en yderstilling tilbage til den samme yderstilling


Svar #2
07. oktober 2010 af LeylaDogan (Slettet)

4) Hvad forstås ved en dæmpet svingning?


Svar #3
07. oktober 2010 af LeylaDogan (Slettet)

Har ingen ide???


Svar #4
07. oktober 2010 af LeylaDogan (Slettet)

ide'er???


Brugbart svar (0)

Svar #5
07. oktober 2010 af mathon

når den svingende genstand møder modstand mod bevægelsen
og således ikke når helt ud i samme yderstilling som foregående gang


Svar #6
07. oktober 2010 af LeylaDogan (Slettet)

Hvad er en frekvens og i hvilken endhed måles frekvens?

En frekvens er antalet af svingninger pr. sekunder. Frekvens måles i HZ Hertz

Er der mere om dette spørgesmål? 


Brugbart svar (0)

Svar #7
07. oktober 2010 af mathon

         1/s = Hz


Svar #8
07. oktober 2010 af LeylaDogan (Slettet)

Hvad fortæller formlen f=1/T os om forholdet mellem frekvens og svingningstid?


Brugbart svar (0)

Svar #9
07. oktober 2010 af mette48 (Slettet)

Tror du ikke du skulle læse lidt mere i din fysikbog, begreberne står jo beskrevet der.


Svar #10
07. oktober 2010 af LeylaDogan (Slettet)

vi har desværre ikke bøgr, men kopier og i dem står der ikke nogent om det..


Svar #11
07. oktober 2010 af LeylaDogan (Slettet)

*bøger
*noget


Brugbart svar (0)

Svar #12
07. oktober 2010 af mathon

                f · T = 1                                       produktet af frekvens og svingningstid er konstant, hvorfor
 

                                                                    f og T er omvendt proportionale


Svar #13
08. oktober 2010 af LeylaDogan (Slettet)

Hvad kan man bruge en stroboskoplampe til?


Brugbart svar (0)

Svar #14
08. oktober 2010 af mathon

           med stroboskoplys kan bevægelser "fastfryses"
og
           bevægelser kan ses i slowmotion


Svar #15
09. oktober 2010 af LeylaDogan (Slettet)

Hvad er resonans?


Brugbart svar (0)

Svar #16
10. oktober 2010 af mathon

      ethvert svingende system har en såkaldt egenfrekvens,
      som er den frekvens, hvormed system "foretrækker"/har nemmest ved at svinge i.

      Hvis det svingende system kraftpåvirkes "rytmisk" med netop denne frekvens, kan der
      selv for ringe kraftpåvirkning opnås endog meget stor amplitude. Dette fænomen kaldes resonans.


Skriv et svar til: Svingninger...

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.