Matematik

find alle de komplekse tal

07. oktober 2010 af alias191188 (Slettet) - Niveau: Universitet/Videregående

hjælp! Jeg kan kun finde ud af a, b kan jeg slet ikke få til at give mening :S se bilag :)

Vedhæftet fil: limit.jpg

Brugbart svar (0)

Svar #1
07. oktober 2010 af kieslich (Slettet)

a)  w2 = -2i  = 2*e-π*i/2 +2π*i*p     =>  w  =√2 * e-π*i/4 +π*i*p   =   ± √2 *e-π*i/4     =  ± (1-i)


Brugbart svar (1)

Svar #2
07. oktober 2010 af Andersen11 (Slettet)

Din løsning til a) er ikke rigtig, da (1+i)2 = 2i, og (-1-i)2 = 2i . De korrekte løsninger er -1+i og 1-i .

b) Løs ligningen z2 + (1+i)z + i = 0 . Diskriminanten er d = (1+i)2 -4i = 2i -4i = -2i , og nu ser man sammenhængen med opgave a), idet løsningerne er

z = (-(1+i) ±√d)/2 = (-(1+i) ±(-1+i))/2 ⇒ z = -1 ∨ z = -i


Brugbart svar (0)

Svar #3
07. oktober 2010 af kieslich (Slettet)

og så lige den tricky version: 0 = z2 +(1+i)*z+i = z*(z+i) +z+i  = (z+1)*(z+i)   nulreglen:  z = -1 eller  z = -i


Svar #4
07. oktober 2010 af alias191188 (Slettet)

Det giver mening! tusind tak :)


Svar #5
07. oktober 2010 af alias191188 (Slettet)

Eller nej. du får diskriminanten til -2i, men du sætter det ind under kvadratrodstegnet som (-1+i)?


Brugbart svar (1)

Svar #6
07. oktober 2010 af Andersen11 (Slettet)

#5

I a) har vi jo lige løst ligningen w2 = -2i . I b) når vi frem til en 2.-gradsligning med determinant -2i, så derfor kender vi allerede løsningerne til ligningen (√d)2 = -2i og kan derfor opskrive løsningen til ligningen i b). Derfor er ±√d = ±(-1+i) i formlen for rødderne

z = (-b±√d)/(2a) , hvor a = 1, b = (1+i) .


Svar #7
07. oktober 2010 af alias191188 (Slettet)

årh, ja okay, tak! :)


Skriv et svar til: find alle de komplekse tal

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.