Fysik

A-V-OHM

07. oktober 2010 af simone45 (Slettet) - Niveau: 8. klasse

 Jeg har en opgave til imorgen, jeg skal finde ud af, hvad sammenhængen mellem ampere, voldmeter og ohm. Det er rigtig vigtigt hvis der er nogle der kan finde ud af det, eller ved det så svar lige her det ville være dejligt!
- knusser mig(;!!


Brugbart svar (0)

Svar #1
07. oktober 2010 af chr42 (Slettet)

Ampere, volt og ohm er enhederne for strømstyrke, spændingsforskel og modstand og sammenhængen er den samme som for ohms lov:

volt=ampere*ohm


Brugbart svar (0)

Svar #2
07. oktober 2010 af mette48 (Slettet)

Hvilke forudsætninger har du for at finde ud af det?

Ohms lov: U=RI   med enhedderne  Volt=Ohm* Ampere

Slå det op i din fysikbog


Brugbart svar (0)

Svar #3
07. oktober 2010 af Andersen11 (Slettet)

Du mener formodentlig Volt og ikke voldmeter?

Brug sammenhængen givet i Ohms lov U = R·I , hvor U står for spændingsforskellen (målt i Volt), R står for modstanden (målt i Ohm Ω), og I står for strømstyrken målt i Ampère . heraf ses, at

1V = 1Ω·1A


Brugbart svar (0)

Svar #4
07. oktober 2010 af ramme2 (Slettet)

strømstyrke I måles i amperer

spændingsforskel U måles i volt

Modstand R måles i ohm

ampere ohm og volt er kun benævnelser.  Nedenstående kaldes ohms lov.

strømstyrke (ampere) * modstand (ohm) = spændingsforskel (volt )    

⇒   strømstyrke (ampere) =   spændingsforskel (volt) / modstand (ohm)      (ampere = ohm divideret med volt)

⇒  modstand (ohm) =  spændingsforskel / strømstyrke

Håber det giver lidt mening


Brugbart svar (0)

Svar #5
07. oktober 2010 af Andersen11 (Slettet)

#4

Ramme, der er lige en enkelt "bøf" i linien

strømstyrke (ampere) = spændingsforskel (volt) / modstand (ohm) (ampere = ohm divideret med volt)

Det skal jo være

ampere = volt divideret med ohm ,

som det jo også fremgår lidt længere til venstre på linien.


Brugbart svar (0)

Svar #6
07. oktober 2010 af ramme2 (Slettet)

# 5   jo det kan jeg godt se. Fejl af denne slags kan være med til at forvirre


Skriv et svar til: A-V-OHM

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.