Matematik

hjælp det er til på mandag (målestoksforhold)

08. oktober 2010 af laura1234567 (Slettet)

 månen bevæger sig rundt om jorden i en cirkel med afstanden på ca. 380 000km, og turen tager ca. 27 døgn 

1) hvor mange kilometer bevæger månen sig ca. pr  døgn rundt om jorden? 

2) hvor mange kilometer bevæger månen sig ca. pr time rundt om jorden?

hvis man sammenligner jordens og mars afstand til solen så er mars i gennemsnittes 1,5 gange længer væk. mars har en afstand fra solen på ca. 228 000 000km. 

3) beregn jordens afstand fra solen og mars 

4) hvis man ''køre'' til mars i en ''rumbil'' der køre 100km i timen hvor mange år vil man så være om at nå mars? 

5) hvor lang til vil det tage hvis man drog af sted i et rumfagtøj som apollo 11?

6) hvor mange år vil det tage et rumfagtøj at komme fra jorden til solen hvis dets gennemsnithastighed er 1000km i timen?

håber virklig i kan hjælpe mig og i må også meget gerne vis mi udregningen fordi jeg er helt væk i det her 

og det er til på mandag så jeg har lidt travlt og jeg kan bare ik finde ud af det 


Brugbart svar (0)

Svar #1
08. oktober 2010 af Erik Morsing (Slettet)

jeg håber også, at nogle af de ældre elever vil hjælpe dig med den der, men forsøg alligevel, om du selv kan finde nogle svar


Brugbart svar (0)

Svar #2
08. oktober 2010 af mette48 (Slettet)

1) længden af månens bevægelse på et døgn er omkredsen af en cirkel altså 2πr hvor r=380 000 km

Vejlængde pr døgn = omkreds/ antal døgn for hele omløbet.

2) vej pr time=vej pr døgn/24


Svar #3
08. oktober 2010 af laura1234567 (Slettet)

 hmmm jeg kan stadig ikke finde ud af det vil i ikke nok hjælpe mig ??


Brugbart svar (0)

Svar #4
08. oktober 2010 af mette48 (Slettet)

Har du regnet omkredsen af cirklen ud?


Svar #5
08. oktober 2010 af laura1234567 (Slettet)

 nej skal man da det ? for at kunne løse opgaven ??


Brugbart svar (0)

Svar #6
08. oktober 2010 af Andersen11 (Slettet)

#5

Ja, du skal beregne månens hastighed i dens bane omkring jorden. Den gennemsnitlige hastighed v er den tilbagelagte strækning s divideret med den tid t, der bruges:

v = s/t


Brugbart svar (0)

Svar #7
08. oktober 2010 af mette48 (Slettet)

#0

Du har ikke engang læst #1, når du kan spørge sådan som du gør i #5

Jeg vil ikke hjælpe dig mere, når du er så doven.


Skriv et svar til: hjælp det er til på mandag (målestoksforhold)

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.