Matematik

differentialregning

08. oktober 2010 af hris (Slettet)

Hej alle ! er der nogen af jer som vil løse en enkelt opgave for mig ?? jeg er simpelthen lost i den opgave og det er den sidste jeg mangler + jeg ikke kan nå og spørge min lærer såå håber i kan hjælpe mig :)

I eftersommeren 2004 var asteroiden 4-Vesta tæt på Jorden. I perioden fra begyndelsen af august til begyndelsen af oktober kunne afstanden mellem Jorden og asteroiden beregnes ved f(t) = 0,01814 * t^2 - 1,121 * t + 222,4, hvor t er antal døgn efter 8. august, og f(t) er afstanden målt i mio. km.

1: Bestem f ' (t) og angiv betydningen af denne differentialkvotient.

2: Hvilken dato var 4-Vesta tættest på Jorden?


Brugbart svar (0)

Svar #1
08. oktober 2010 af Andersen11 (Slettet)

1: Funktionen f(t) er et 2.-gradspolynomium i t. Beregn f'(t), som er radialhastigheden af vesta.

2: Løs ligningen f'(t) = 0 .


Svar #2
08. oktober 2010 af hris (Slettet)

Hey Andersen.. takker mange gange for svaret men opgave 1 ka jeg stadig ikke finde ud af. Er det muligt du kan lave den med forklaring så jeg kan se hvordan :)? og nej det er ikke fordi jeger doven eller noget, men jeg har ligget syg i 2 måneder derfor jeg mangler en del :)


Brugbart svar (0)

Svar #3
08. oktober 2010 af Andersen11 (Slettet)

#2

Du skal blot differentiere et 2.-gradspolynomium:

f(t) = 0,01814·t2 - 1,121·t + 222,4 , så man finder

f'(t) = 2·0,01814·t - 1,121 = 0,03628·t - 1,121


Skriv et svar til: differentialregning

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.