Matematik

spg :) vedr mat.

08. oktober 2010 af Bette02 (Slettet)

Opgave 4:
Antallet af mænd i Viborg kommune steg i 2007 til 2008 fra 45.817 til 46.146.
2) Antag at antallet af mænd i Viborg kommune er en lineær sammenhæng. Udregn i hvilket år (2 decimaler)
antallet af mænd overstiger 50.000.
 


Brugbart svar (0)

Svar #1
08. oktober 2010 af kieslich (Slettet)

Lineær funktion f(x) = ax +b,      x = antal år efter 2007,  b = begyndelsesværdien    a = stigningen per år.

så er det jo bare at finde b =  .......         og     a = ........        (ses af dine tal).

Løs derefter   f(x) = 50000


Svar #2
12. oktober 2010 af Bette02 (Slettet)

får det til 12, 7 :S


Brugbart svar (0)

Svar #3
12. oktober 2010 af kieslich (Slettet)

hældning a = 46146-45817 = 329     b = 45817

f(x) = 329x+45817      f(x)= 50000  <=>    x = 12.71   år efter 2007    så i år 2019   vil antallet komme op på 50000


Skriv et svar til: spg :) vedr mat.

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.