Matematik

bestemmelse af k

08. oktober 2010 af perlez (Slettet) - Niveau: A-niveau

hej er der nogle som kan hjælpe med denne opgave?

hvilken værdi, skal tallet k have  hvis linjerne m og n med ligningerne :

m : 3x- 4y = 2

n: kx+7y= 12

skal være parallelle?

samme spørgsmål for :

m: y-3 =k(x+1)

n: 5x-7y =17

--------------------------------------------------------------

for den første har jeg omskrevet til y =ax+b, således:

m: y=(3/4)x-(1/2)

n: y= -(k/7)x+ 12/7

og så vil jeg derefter finde k ved at sætte dem lig med hindanden og isolere k, men kan ikke få det til at passe....

eller ville det være lettere med vektorer regning?

på forhånd tak for hjælpen


Brugbart svar (2)

Svar #1
08. oktober 2010 af chr42 (Slettet)

For at linierne er parallelle er det kun hældningerne, der behøver være ens. I det første tilfælde skal du løse

3/4=-k/7


Brugbart svar (1)

Svar #2
08. oktober 2010 af Andersen11 (Slettet)

Linierne er parallelle, hvis den ene linies retningsvektor står vinkelret på den anden linies normalvektor. Find retningsvektorer og normalvektorer ud fra liniernes ligninger, og benyt at to vektorer står vinkelret på hinanden, hvis deres skalarprodukt er lig med 0.

Og metoden givet i #1 er endnu simplere.


Skriv et svar til: bestemmelse af k

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.