Matematik

Bestem en forskrift for f(x)

09. oktober 2010 af DK9203 (Slettet) - Niveau: B-niveau

Hej, mit spørgsmål er:

Om en eksponentielt voksende funktion f(x) oplyses det, at f(2)=1 og f(4)=9

Bestem en forskrift for forskrift for f(x)

Hvordan gør jeg det?

På forhånd TAK


Brugbart svar (0)

Svar #1
09. oktober 2010 af peter lind

Funktionen er af formen b*ax og opgaven bliver så at bestemme a og b. Det gør du ved at at sætte de givne data ind. For den første får du f(2) = b*a2=1. Det giver ialt to ligninger med 2 ubekendte. Hvis du dividerer de 2 ligninger med hinanden går b ud, så du har en ligning med en ubekendt.


Skriv et svar til: Bestem en forskrift for f(x)

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.