Fysik

Fysik C

09. oktober 2010 af moochie (Slettet) - Niveau: C-niveau

5 vigtige spørgsmål til en test i overemnet "energi"

spørgsmål 1)

En glaskolbe har den specifikke varmekapacitet 780 J/(kg·°C).
Desuden har glaskolben varmekapaciteten
224J/°C.
Bestem glaskolbens masse i kg?

Spøgsmål 2)

En anden kolbe med den specifikke varmekapacitet 780 J/(kg·°C) vejer
0.138kg
Hvad er denne kolbes varmekapacitet? I kJ/°C
 

Spørgsmål 3)

Mursten af tegl har den specifikke varmekapacitet 840 J/(kg·°C). En bestemt mursten vejer 1.80kg.
Hvor meget energi skal der til for at varme murstenen op fra 18 °C til 35 °C? i KJ
 

Spørgsmål 4)

En dyppekoger afgiver effekten 1380W. Den er nedsænket i et bægerglas med 80 g vand.
Efter at vandet er kommet i kog, hvor lang tid vil det så tage at koge alt vandet bort? (Se bort fra varmetabet til omgivelserne). i sek.
 

Spørgsmål 5)

En dyppekoger afgiver effekten
1.20e3W. Den er nedsænket i et bægerglas med 80 g vand. Kun 85 procent af den tilførte energi tilføres vandet. Resten går tabt til omgivelserne. Efter at vandet er kommet i kog, hvor lang tid vil det så tage, at koge alt vandet bort? i sek

ps. skriv meget gerne metoden, så jeg kan lære noget af det.

 


Brugbart svar (0)

Svar #1
09. oktober 2010 af mormordk (Slettet)

opgave 1 er simpel

Når du har noget der er i kg*C og du har noget i C så divideres så det blive kg*C/C derfor 780/224

Opgave 2 er det samme bare omvendt

Opgave 3 er lidt svære

Først skal du finde differancen eller Delta temparatur.

så skal 840 kg*c divideres med vægten af murstenen så du får det i grader. Hvis jeg ikke tager meget fejl skal du bruge formlen delta E=m*c*delta T som er mængden af energi er lig massen * varmekapaciteten * delta temperaturen.


Brugbart svar (0)

Svar #2
09. oktober 2010 af mormordk (Slettet)

Opgave 4

Her skal du også bruge delta E=m*c*delta T

Da du har delta E og massen og varme kapaciteten for vand (4,125 hvis ejg ikke husker meget forkert) kan formlen laves om til delta T = delta E / m*c

opgave 5


Brugbart svar (0)

Svar #3
09. oktober 2010 af mormordk (Slettet)

Opgave 5 vil også være med formlen delta E=m*c*delta T

Massen er kendt som 80 gram og varme kapaciteten er 4,125(slå det op for at være sikker)

med 80*4,125 vil man får energien som det kræver at få vandet varmet 1 grad op. Dette skal så ganges op til kogepunktet, tag forhold for om vandet er stuetemperatur, det ser godt ud hos læreren. Men når effekten er på 1200 W eller J/S kan du bruge det til at udelukke sekunderne og dermed har du tiden

Håber du kan bruge svarerne og stil endelig spørgsmål hvis der er noget du er i tvivl om.


Svar #4
09. oktober 2010 af moochie (Slettet)

tusind tak for dine besvarelser.

er dog i tvivl om nogle få ting.

i opg 2 siger du jeg bare skal gøre det omvendt? kan du stille tallene op?

i opg. 3 er delta e så bare varme kapasitet?

opg 4. skal man lave 80 g om til 0,08 kg?


Svar #5
09. oktober 2010 af moochie (Slettet)

når nej varmekap. er c ikke?

og delta e det der watt?


Brugbart svar (0)

Svar #6
09. oktober 2010 af mormordk (Slettet)

Delta E er Energi i Joule.

Hvis opgave 2 står som du har skrevet den så er svaret i opgave formuleringen.

Opgave 4 ja 0,08 Kg er forholdet


Svar #7
09. oktober 2010 af moochie (Slettet)

i opg 3 , går hele spørgsmplet så ud på at vi skal finde delta T i ligningen ?


Brugbart svar (0)

Svar #8
09. oktober 2010 af mormordk (Slettet)

Nej delta E er den tilførte energimængde som skal findes


Svar #9
09. oktober 2010 af moochie (Slettet)

Kan du løse denne opg.

En dyppekoger afgiver effekten

1230W. Den er nedsænket i et bægerglas med 80 g vand.
 

Efter at vandet er kommet i kog, hvor lang tid vil det så tage at koge alt vandet bort? (Se bort fra varmetabet til omgivelserne) i sek?


Brugbart svar (0)

Svar #10
09. oktober 2010 af mormordk (Slettet)

Det er opgave 5 ikke sandt :) den er skrevet ind


Skriv et svar til: Fysik C

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.