Matematik

Renesregning/annuitets regning

09. oktober 2010 af Unknown22 (Slettet) - Niveau: B-niveau

 Hej W-dk!

Jeg sidder med en egentlig ret enkel matematik opgave, men jeg kan ikke få den til at gå op.

Opgaven lyder:

Peter påbegyndte et studium 1. september 2004 og optog derfor et SU-lån. Peter fik udbetalt 2755
kr. om måneden i perioden 1. september 2004 til og med 1. juni 2010 (i alt 70 gange). Renten på
SU-lånet var 0,30% pr. måned i hele perioden.

a) Gør rede for, at Peter skyldte 214238,25 kr.
den 1. juni 2010.

___

Jeg kan ikke komme frem til de 214238,25 kr.
Jeg ville umildbart bruge fremskrivningformlen (Kn = K0(1+r)^n)
Altså: 2755*(1+0,030)^70 men det giver 21813,59937 - hvilket nok betyder det ikke er denne formel jeg skal benytte. Hvilken skal jeg så benytte?


Brugbart svar (0)

Svar #1
09. oktober 2010 af Andersen11 (Slettet)

Du har jo kun beregnet, hvor meget den første rate er blevet til i gæld på 70 måneder, selv du ikke har gjort det rigtigt, for du har brugt 3% i stedet for 0,3% pr. måned. Der til skal lægges bidraget over 69 måneder for rate nr 2, bidraget over 68 måneder for rate nr 3, osv.


Svar #2
09. oktober 2010 af Unknown22 (Slettet)

 Dvs. den skal hedde: 2755*(1+0,0030)^70 eller hvad? Så jeg skal lave 70 udregninger for at redegøre for det? :) 


Brugbart svar (0)

Svar #3
09. oktober 2010 af Andersen11 (Slettet)

Ja, i princippet er det

2755·1,00369 + 2755·1,00368 + 2755·1,00367 + ... + 2755·1,0032 + 2755·1,0031 + 2755

men det kan beregnes lidt enklere.


Brugbart svar (0)

Svar #4
10. oktober 2010 af mathon

                        

                        An = y·[(1+r)n - 1] / r

                         A70 = 2755·[1,00370 - 1] / 0,003 = 214.238,25


Skriv et svar til: Renesregning/annuitets regning

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.