Matematik

Toppunkt i 2.gradspolynomium.

10. oktober 2010 af SigNoget (Slettet) - Niveau: B-niveau

 Jeg skal bestemme toppunktet for denne funktion:
f(x) = -x2 + 4x +2 .

Fandt diff.kvotienten ved at sige: f'(x) = -2x + 4
hvor x = -2
(tror måske det er dér fejlen ligger)

Fandt diskriminanten ved: D = b2-4ac
som blev D = 20

Toppunktet fik jeg til: (2, 5) 
Da tp = (-b/2a ; -D/4a)
= ( -4/2*(-1) ; -20/4*(-1) )
= (2, 5)


Problemet er så, at da jeg skrev den ind på min CAS, Ti - Nspire, så viste den, at toppunktet ligger i (2,6) ..
Hvor har jeg regnet forkert?

 


Brugbart svar (1)

Svar #1
10. oktober 2010 af nubsedasse (Slettet)

er diskriminanten ikke 24?


Svar #2
10. oktober 2010 af SigNoget (Slettet)

 Jo :)
Tak, dumfejl og typisk her om søndagen..


Brugbart svar (0)

Svar #3
10. oktober 2010 af nubsedasse (Slettet)

Du har differentieret korrekt :) og så er det jo bare at sætte ind. Men det er jo "imponerende" at anvende simple regler for andengradspolynomier når sådanne spørgsmål skal løses.


Svar #4
10. oktober 2010 af SigNoget (Slettet)

Ja netop, men glemte lige at gange med c fandt jeg ud af ..
Jeg takker igen.


Skriv et svar til: Toppunkt i 2.gradspolynomium.

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.