Matematik

Opstil en formel!?

10. oktober 2010 af Xiozakacav (Slettet) - Niveau: Universitet/Videregående

Jeg sidder med den her opgave er gået helt død, hvis der er nogle der kunne hjælpe mig lidt på vej! Hvordan skal sådan en formel opstilles? 

I år 2000 var der 7600 danskere med en årlig indkomst på mindst 1 million kr.
I de følgende år voksede antallet af danskere, der havde en årlig indkomst på mindst
1 million kr., med god tilnærmelse med 1300 om året.

a)Opstil en formel, der beskriver udviklingen i antallet af danskere med en årlig indkomst på mindst 1 million kr.
b)Hvornår vil der være 25.000 danskere med en årlig indkomst på mindst 1 million kr.?


Brugbart svar (0)

Svar #1
10. oktober 2010 af Alkymisten (Slettet)

f(x)= ax+b

hvoraf a repræsentere stigningen om året. = 1300

og b angiver antallet af personer i startåret. = 7600

Disse indsættes i i formlen, hvorefter resten burde fremstå som værende selvindlysende..


Svar #2
10. oktober 2010 af Xiozakacav (Slettet)

Tusind tak! 


Skriv et svar til: Opstil en formel!?

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.