Matematik

BRØK LIGNINGER

11. oktober 2010 af gym99 (Slettet)

Ligninger: http://i51.tinypic.com/2dl87pu.jpg

Er der nogen der kan hjælpe mig med at forklare/vise hvordan man laver dem.


Brugbart svar (1)

Svar #1
11. oktober 2010 af Duffy

Prøv nu selv først, ellers lærer du ikke noget . . .


Svar #2
11. oktober 2010 af gym99 (Slettet)

Jeg har skam prøvet, men kan ikke få det til at passe...

Håber på at nogen kan forklare det


Brugbart svar (0)

Svar #3
11. oktober 2010 af mette48 (Slettet)

a) gang alle led (brøker) med fællesnævneren, som her er 24, forkort derefter, så har du en almindelig ligning

b) gang alle led med fællesnævneren, som her er 30    

c) gang alle led med fællesnævneren, som her er 35

d) gang alle led med fællesnævneren, som her er 30


Svar #4
11. oktober 2010 af gym99 (Slettet)

Jeg har prøvet at regne b (5x-2/3 + 8-x/5 = x+14/2 - 11/5) ud og får x til 11/9, er det rigtigt?


Brugbart svar (0)

Svar #5
11. oktober 2010 af mette48 (Slettet)

5x-2/3 + 8-x/5 = x+14/2 - 11/5

10(5x-2)+6(8-x)=15(x+14)-6*11
50x-20+48-6x=15x+210-66
44x+28=15x+144
29x=116
x=4

prøv at regne a her, så ser jeg på den senere


Svar #6
11. oktober 2010 af gym99 (Slettet)

#5

5x-2/3 + 8-x/5 = x+14/2 - 11/5

10(5x-2)+6(8-x)=15(x+14)-6*11
50x-20+48-6x=15x+210-66
44x+28=15x+144
29x=116
x=4

prøv at regne a her, så ser jeg på den senere

Hvad så med nævnerne? Kan ikke se noget sted, hvor du ganger alle led med fællesnævneren 30?



Svar #7
11. oktober 2010 af gym99 (Slettet)

Nu har jeg forstået det Mette.

Jeg prøver at regne de andre ud, og hvis der bliver nogen problemer vil jeg skrive det her.


Skriv et svar til: BRØK LIGNINGER

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.