Fysik

Elektrisk felt styrke

12. oktober 2010 af 32003200 (Slettet)

 Lige nu sidder jeg med et fysik afleveringssæt hvor jeg er gået helt død på denne opgave:

I et tordenvejr opbygges en elektrisk potentialforskel mellem undersiden af en tordensky
og jordoverfladen. Når det elektriske felt i dette område bliver tilstrækkelig kraftigt, opstår
en elektrisk forbindelse mellem skyen og jordoverfladen, og man taler om et lynnedslag
som vist på figur 1.1.
En tordensky befinder sig 1,7 km over jorden. Potentialforskellen mellem skyens
underside og jorden er 800 MV.


a) Bestem den elektriske feltstyrke mellem skyens underside og jordoverfladen.

Har i hvert fald siddet med denne opgave i mere end en time og kommer ingen steder. Er der eventuelt nogle der har et hint til denne opgave eller en formel jeg kan gå ud fra?

På forhånd tak.
 


Brugbart svar (0)

Svar #1
12. oktober 2010 af mathon

                             E = (8,00·108 V) / (1700 m) = 4,71·105 V/m = 4,71·105 N/C


Svar #2
12. oktober 2010 af 32003200 (Slettet)

 Aha.
Ja, det var jo så ikke svært som jeg troede. Nogen gange er tingene så simple det er helt svært :-P
Tak for hjælpen, mathon!


Skriv et svar til: Elektrisk felt styrke

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.