Matematik

sinus

14. oktober 2010 af Birkebasse (Slettet)

Er der nogen der kan hjælpe mig med at finde frem til hvad c er?

sin(43,4)=12:c

Det skal nemlig blive et tal over 12, og det kan jeg ikke selv få det til. På forhånd tak.


Brugbart svar (0)

Svar #1
14. oktober 2010 af mette48 (Slettet)

gang med c på begge sider af =

divider med sin(43,4)

c=12/sin(43,4) da sin <1 er resultatet større end 12


Svar #2
14. oktober 2010 af Birkebasse (Slettet)

Tak for hjælpen.

Denne opgave ved jeg heller ikke lige hvordan jeg skal lave. Ved det er noget med, at jeg skal sætter den ind i enhedscirklen i 2. kvadrat ved at spejle trekanten i y-aksen, og derfra aflæse punktet. Jeg kan bare ikke rigtig finde ud af at skrive udregningerne og det. Kunne du muligvis forklare mig en god måde at gøre det?

Om vinkel v vides, at cos(v) = 0,34. Bestem de to vinkler (angiv med 2 dec.) mellem 0° og 360°, der passer i ligningen.


Brugbart svar (0)

Svar #3
14. oktober 2010 af mette48 (Slettet)

Lav en tegning af enhedscirklen med cos(v) afsat på 1.aksen.

Fra enden ad cos(v) tegnes lodret op og ned til du rammer enhedcirklen. Fra de to skæringspunkter tegnes vinkelens ben ind til (0,0)

v1=(360-v)


Skriv et svar til: sinus

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.