Matematik

Bestem en forskrift for funktionen f.

14. oktober 2010 af xchristinak (Slettet) - Niveau: B-niveau

Hej alle sammen. Jeg håber i kan hjælpe mig.

Grafen for en funktion f er en ret linje, der har hældningskoeffcient 3 og skærer x-aksen i punktet P(2,0)

1. Bestem en forskrift for funktionen F

2. Løs uligheden f(x)≥0 og forklar den grafiske betydning af løsningen.

Håber der er et geni der ude som vil hjælpe mig. :-)


Brugbart svar (0)

Svar #1
14. oktober 2010 af Andersen11 (Slettet)

1.

Du skal bestemme konstanterne a og b i forskriften for f : f(x) = ax + b . Konstanten a er liniens hældningskoefficient, som er givet i opgaven. Bestem nu b, så punktet P(2,0) ligger på linien.


Svar #2
14. oktober 2010 af xchristinak (Slettet)

så ax = 3x

men jeg forstår ikke hvad b så er?


Brugbart svar (1)

Svar #3
14. oktober 2010 af pigen10 (Slettet)

b beregnes sådan:

b = y1 - ax1       Dvs.         b = 0 - 3 * 2 = - 6

f(x) = 3x - 6

a er hældning, mens b er skæring på y-aksen :)


Brugbart svar (0)

Svar #4
14. oktober 2010 af Andersen11 (Slettet)

Punktet P(2,0) skal ligge på linien, så dets koordinater skal tilfredsstille liniens ligning:

0 = a·2 + b = 3·2 + b, så 6 + b = 0, find nu b .


Svar #5
14. oktober 2010 af xchristinak (Slettet)

mange mange tak. :-)))


Brugbart svar (0)

Svar #6
14. oktober 2010 af pigen10 (Slettet)

det var så lidt :)


Skriv et svar til: Bestem en forskrift for funktionen f.

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.