Matematik

differentialregning

15. oktober 2010 af Emma1991 (Slettet) - Niveau: Universitet/Videregående

vi ser på funktionen f(x)=(x2-5x+4)(x^2-5x+6)

jeg skal finde f '(x). Jeg har så brugt produktreglen, hvilket jeg får til: (2x-5)(x^2-5x+6)+(x^2-5x+4)(2x-5), og herefter skel jeg så finde en ligning for tangenten til grafen P(1,f(1). dvs. P(1,0)

jeg kender tangentens ligning: f '(a)(x-0)+f(x), men parenteserne forvirrer mig. Hæver jeg dem blot ved at gange ind?

-------------------

polynomier: x^4+4x^3+x^2, her skal jeg finde rødderne og faktoriser.  hvordan bør jeg gribe den an?


Brugbart svar (0)

Svar #1
15. oktober 2010 af peter lind

Du kan godt gange parenteserne ud; men det vil nok være nemmere for dig at sætte x = 1 ind og derefter gange ud.

Den anden opgave: Sæt x2 ud foran en parentes og brug 0 reglen


Brugbart svar (0)

Svar #2
15. oktober 2010 af Andersen11 (Slettet)

#0

Man kan se, at funktionen f(x) kan omskrives lidt vedat bruge en af kvadratsætningerne:

f(x) = (x2 -5x +4)(x2 -5x +6) = (x2 -5x +5 -1)(x2 -5x +5 +1) = (x2 -5x +5)2 -1 .

Heraf ses, at f'(x) = 2·(x2 -5x +5)(2x -5) .


Skriv et svar til: differentialregning

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.