Matematik

1/(x+1)^2+x=1

10. april 2005 af e^(Pi*i)+1=0 (Slettet)
Hej,

1/(x+1)^2+x=1

skal løses i hånden, men jeg synes bare at få et grimt 3.gradspolynomium.

nogen der kan hjælpe?

Svar #1
10. april 2005 af e^(Pi*i)+1=0 (Slettet)

*skal løses for x

Brugbart svar (0)

Svar #2
10. april 2005 af Lurch (Slettet)

gang i gennem med (x+1)^2
får du reduceret rigtigt ender du op med

x^3 + x^2 - x = 0
Den kan du sagtens løse i hånden

Brugbart svar (0)

Svar #3
10. april 2005 af Duffy

Lad x E R\\{-1},

1/(x+1)^2+x=1


1/(x+1)^2 = 1 - x


1 = (1 - x)*(x+1)^2


(1 - x)*(x+1)^2 - 1 = 0


-x*(x^2+x-1) = 0


x E {0, 1/2*5^(1/2)-1/2, -1/2-1/2*5^(1/2)}



Duffy

Skriv et svar til: 1/(x+1)^2+x=1

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.