Fysik

Omregningsfaktor?

18. oktober 2010 af turk89 (Slettet) - Niveau: Universitet/Videregående

Hejsa

Hvordan ender jeg med 0,077087 MN/m^3 ((mega newton)/kubikmeter), når jeg har følgende tal:

7,85kg/l * 9,82m/s^2?

De to tal skal ganges med hinanden og derefter ganges med en omregningsfaktor, der gør, at jeg ender med 0,077087 MN/m^3?


Brugbart svar (0)

Svar #1
18. oktober 2010 af kieslich (Slettet)

1L = 1dm3 = 1/1000 m3    så    1/L = 1000/m3

kg/L*m/s2  = kg*m/s2 *1/L  = N*1000/m3 =  0.001*MN/m3


Svar #2
18. oktober 2010 af turk89 (Slettet)

Jeg troede da ellers, at 1000 L = 1 m3? Det skriver du ikke i første linie, eller læser jeg det forkert?


Brugbart svar (0)

Svar #3
18. oktober 2010 af Andersen11 (Slettet)

#2

At 1L = 1/1000 m3 er da det samme som 1000L = 1m3 .


Svar #4
18. oktober 2010 af turk89 (Slettet)

#3

Dvs., jeg skal gange med 1000, og derefter med 10^-6 for at få MN/m^3 :-)


Svar #5
19. oktober 2010 af turk89 (Slettet)

Er det rigtigt forstået, når man skal fra N/m^3 til MN/m^3, så skal man blot gange med 10^-6?

Dvs. den endelige ligning ser således ud:

7,85kg * 9,82m/s^2 * 1000/m^3 * 10^-6


Brugbart svar (0)

Svar #6
19. oktober 2010 af Andersen11 (Slettet)

#5

Det ligger jo i brugen af prefixet M = 106 :

1 N/m3 = 1·10-6 MN/m3


Brugbart svar (0)

Svar #7
19. oktober 2010 af mathon

opsamling:

                         kg·m/s2 = N          1000 L = 1m3      1 kN = 10-3 MN

         77,087 (kg·m/s2)/L = 77,087 N/L = 77,087 kN/m3 = 0,077087 MN/m3


Svar #8
19. oktober 2010 af turk89 (Slettet)

Tak for hjælpen allesammen.


Skriv et svar til: Omregningsfaktor?

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.