Fysik

henfaldsskema

22. oktober 2010 af kidmartion (Slettet) - Niveau: B-niveau

hej er i tvivl med hensyn til følgende opgaver:
Den sidste opgave kan jeg slet ikke finde ud af. håber jeg kan få lidt forklaring.

Find ud af om følgende kerner henfalder ved alfa,beta eller gamma henfald eller elektronindfangning og skriv henfaldsskemaerne:
 a)  26 Na     b) 37 Ar    c) 38 K
       11                18             19

Forstår ikke hvordan jeg skal finde ud af dette ved hjælp af kernekortet..

opgave 2:
18 F er en radioaktiv kerne, som anvendes til medicinske undersøgelser.. 18 F henfalder ved beta plus - henfald med en
  9                                                                                                                                     9
halveringstid på 109,7 min. forestil dig at der er fremstillet 50*10^-12g 18 F.
                                                                                                                                  9

1. hvor mange gram 18F er tilbage efter 1h?
                                        9

2. Hvor lang tid går der, til mængden af 18F-kerner er reduceret til 1*10^-12g?
                                                                         9


Svar #1
22. oktober 2010 af kidmartion (Slettet)

sidder med kernekortet nu og kan f.eks. ikke finde
38K
19.
kan heller ikke finde de andre.. er der nogen der kan forklare hvordan jeg skal bruge kernekortet for at finde henfaldsskemaerne og finde ud af om det er alfa,beta eller gamma.
 


Brugbart svar (0)

Svar #2
23. oktober 2010 af kieslich (Slettet)

Find Z = 19 på y-aksen, Find N = 38-19 = 19 på x-aksen. der hvor de krydser finder du K38.   Af farven kan du se at henfaldet sker dels ved EC (elektronindfangning) eller ved β+ - henfald.

EC: 1938K  + -10e  -->  1838Ar + ν


Skriv et svar til: henfaldsskema

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.