Matematik

Bestem a og b

23. oktober 2010 af Hansen223 (Slettet)

 Forskiften: f(x)= ax^3 + 2x^2 - x + b

Hvor a og b er konstanter.

Bestem a og b, således at grafen går gennem punkterne (0,7) og (1,4)

Hvordan går man det?


Brugbart svar (2)

Svar #1
23. oktober 2010 af Andersen11 (Slettet)

Man går det ikke, men man kan gøre det således:

Benyt de to betingelser

f(0) = 7 og f(1) = 4 til at opstille to ligninger til bestemmelse af a og b.


Brugbart svar (2)

Svar #2
23. oktober 2010 af Krabasken (Slettet)

a*0+2*0-0+b=7 ..... b=7

a*1^3+2*1^2-1+7=4 ..... a+2-1+7=4 ..... a=-4


Svar #3
23. oktober 2010 af Hansen223 (Slettet)

 tak for to brugbare svar !


Skriv et svar til: Bestem a og b

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.