Matematik

Bestem en forskrift

24. oktober 2010 af Sweppers (Slettet) - Niveau: B-niveau

En sølvsmed sælger en sølvmønt i hvilken der er muligt at få indgraveret en tekst. Det koster 8 kr. pr. bogstav der skal indgraveres og det oplyses at en sølvmønt med navnet Magnus indgraveret samlet koster 168 kr.

Bestem en forskrift for en linær funktion f der angiver den samlede pris for en mønt med indgravering af x bogstaver.

bestem en forskirft for en linær funktion der angiver hvor mange bogstaver der kan indgraveres når der er x kr. til rådighed til sølvmønt og indgravering.

a) 8x + 120?

b) ?


Brugbart svar (0)

Svar #1
24. oktober 2010 af Andersen11 (Slettet)

I b) skal man finde den omvendte funktion til funktionen y = f(x) = 8x + 120 fra a) . Isoler x som funktion af y.


Svar #2
24. oktober 2010 af Sweppers (Slettet)

ahhh ::)


Brugbart svar (0)

Svar #3
24. oktober 2010 af mette48 (Slettet)

b)   f(x) = (x-120)/8


Skriv et svar til: Bestem en forskrift

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.