Matematik

Trekanter

24. oktober 2010 af Sweppers (Slettet) - Niveau: C-niveau

Hvordan regner man medianen i en ligebenet trekant.

Jeg har en ligebenet trekant AB = 8 , BC = 5 og AC = 5

jeg skal finde medianen fra A til siden BC men har ingen ide.
 


Brugbart svar (0)

Svar #1
24. oktober 2010 af Andersen11 (Slettet)

I den ligebenede trekant ABC kendes alle tre sider, hvorfor alle tre vinkler kan findes, f.eks. af cosinusrelationerne i denne trekant. Derved bliver medianen fra A til BC side en en trekant, hvor man nu kender to af siderne og den mellemliggende vinkel, idet medianen deler siden BC i to lige store stykker. Man kan nu finde medianen af cosinusrelationen i den mindre trekant.


Brugbart svar (0)

Svar #2
24. oktober 2010 af vulcano (Slettet)

Hvis ikke du har gjort det, så tegn trekanten. Husk at medianen støder ind præcis på midten af BC og kald dette punkt D. Herpå vil du nemlig se at BD=2,5 AB=8 og vinkel B finder du med cosinusrelationerne i trekant ABC. Med disse tre kan du bestemme medianen med cosinusrelationerne i trekant ABD


Brugbart svar (0)

Svar #3
24. oktober 2010 af kieslich (Slettet)

Ved at betragte retvinklede trekanter og bruge Pythagorasfås: højden fra C må være 3.  derfor er højden fra D, som rammer AB i punktet M, er  3/2. afstande AM er 6.   Brug nu Pythagoras på trekant AMD.


Skriv et svar til: Trekanter

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.