Matematik

Andengradsligning hvor a er ?

25. oktober 2010 af lemu (Slettet)

Hej :)

vi har en opgave som lyder på:

Der er gvet ligningen

ax^2 + 4x + 2 = 0

Hvor vi skal bestemme diskriminaten for denne andengradsligning.

og så skal vi bestemme tallet a, så andengradsligningen har netop én løsning.

Vi ved at a skal give 2 men vi ved ikke hvordan vi kan komme frem til det uden hjælpemidler.

Håber der er nogen som kan hjælpe os :)

Kram Kram


Brugbart svar (0)

Svar #1
25. oktober 2010 af mathon

      ax2 + 4x + 2 = 0

     d = b2- 4ac = 42 - 4·a·2 = 0

                              8•2 - 8•a = 0                divideres med 8

                              2 - a = 0

                              a = 2


Svar #2
25. oktober 2010 af lemu (Slettet)

Tusinden tak for hjælpen, det hjalp :)


Skriv et svar til: Andengradsligning hvor a er ?

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.