Matematik

Trekant med 2 kendte sider og en højde

25. oktober 2010 af desmåbørn (Slettet) - Niveau: B-niveau

Hej. Jeg har følgende opgave som jeg er helt lost med!

Kendte sider i trekant ABC

side b= 12.8

side c=6.8

højden på b har længden 4.2!

Jeg skal finde vinkel A, siden a og vinkel B

Nogen der kan hjælpe da jeg er meget rusten med geometri


Brugbart svar (0)

Svar #1
25. oktober 2010 af Andersen11 (Slettet)

Vinkel A er vinkel i en retvinklet trekant med siden c som hypotenusen og højden hb som den ene katete. Der gælder da

sin(A) = hb/c

hvoraf A kan findes.

Siden a kan da findes af en cosinusrelation, idet de to sider b og c samt vinkel A er kendte.

Endelig kan så vinkel B findes af enten sinusrelationen eller en cosinusrelation.


Skriv et svar til: Trekant med 2 kendte sider og en højde

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.