Matematik

2(3-x)-5=3-(2+x)???

25. oktober 2010 af NiBø (Slettet)

Nogen som kan hjælpe med overnævnte ligning, har forsøgt ret mange gange (forsøger stadig) på at finde det rigtige resultat. Så håber nogle kan hjælpe.

Er indtil videre kommet frem til dette.

2(3-x)-5=3-(2+x)

6-2x-5=3-2-x

1-2x=1-x


Brugbart svar (0)

Svar #1
25. oktober 2010 af regitze1992 (Slettet)

Vil ikke regne den ud for dig men du skal starte med at regne ind i parentecerne, så de forsvinder.


Brugbart svar (1)

Svar #2
25. oktober 2010 af Barbi123 (Slettet)

Du har gjort det rigtigt og løsningen er x=0 eller man kan kalde "ingen løsning"


Brugbart svar (1)

Svar #3
25. oktober 2010 af mette48 (Slettet)

#2 det sidste du skriver er forkert

1-2x=1-x

læg 2x til på begge sider og træk 1 fra på begge sider

0=x eller x=0, som er løsningen

#2 se dette eksembel

Hvis der ingen løsning er, ender man med 2 forskellige talværdier, der skal være lig hinanden, når man forsøger at løse ligningen.

2x+3=2x+8

3=8, hvilket ingen værdier for x kan få opfyldt


Brugbart svar (0)

Svar #4
25. oktober 2010 af Barbi123 (Slettet)

#3 Tak. nu blev jeg også klogere


Svar #5
25. oktober 2010 af NiBø (Slettet)

 Rigtige løsning

2(3-x)-5=3-(2+x)

6-2x-5=3-2-x

1-2x=1-x

1-2x-1-x=1-x-1-x

X=0

eller som mette48 nævner

2(3-x)-5=3-(2+x)

6-2x-5=3-2-x

1-2x=1-x

1-2x+2x=1-x+2x

1-4x-z=1-3x-1

4x-3x=3x-3x

X=0

Tak til Barbi123 og mette48


Skriv et svar til: 2(3-x)-5=3-(2+x)???

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.