Matematik

Differential?!

25. oktober 2010 af Københavneren2010 (Slettet) - Niveau: B-niveau

Er der nogen der godt kan hjælpe med at differentiere? jeg har stadig ikke forstået det!

Opgaverne lyder:

Differentiér følgende funktioner:

a) f(x)=x^3*e^x

b) f(x)=3x*lnx

c) f(x)=x^2*e^-x

d) f(x)=x^3e^x-2e^x

På forhånd tak :)


Brugbart svar (0)

Svar #1
25. oktober 2010 af mathon

du kender vel
produktformlen

   (f(x)·g(x)) ' = f '(x)·g(x) + f(x)·g '(x)

og véd
at
                  (f(x) ± g(x)) ' = f '(x) ± g '(x)
                  (k·f(x)) ' = k·f '(x)
                  (k·xn) ' = k·(n·xn-1)
                  (ex) ' = ex
                  (ln(x)) ' = 1/x


Brugbart svar (0)

Svar #2
25. oktober 2010 af Andersen11 (Slettet)

Brug formlen for differentiation af et produkt og en sum:

(f(x)·g(x))' = f'(x)·g(x) + f(x)·g'(x) , (f(x) + g(x))' = f'(x) + g'(x)

Endvidere benyttes

(xn) = n·xn-1 samt at (ex)' = ex

F. eks.

a) f(x) = x3·ex , så f'(x) = (x3·ex)' = (x3)'·ex + x3·(ex)' = 3x2·ex + x3·ex = (3+x)·x2·ex


Svar #3
25. oktober 2010 af Københavneren2010 (Slettet)

Jeg har stadig ikke styr på de formler der gælder om differentialregning. Jeg har fattet alle emner som vi har haft omi math, men lige differentialregning synes jeg er svært.


Brugbart svar (0)

Svar #4
25. oktober 2010 af mathon


Brugbart svar (0)

Svar #5
25. oktober 2010 af mathon

b)
              f(x) = 3x•ln(x)   x>0

              f '(x) = 3·ln(x)   +   3x·(1/x)  =  3ln(x) + 3


Brugbart svar (0)

Svar #6
25. oktober 2010 af Andersen11 (Slettet)

#3

Det er jo så meningen, at du lærer disse formler bedre at kende, dels ved at studere kapitlerne i bogen, dels ved at regne opgaver som disse igennem. Men du skal selv i gang med at læse og regne igennem, ellers bliver det jo ved med at være lige uigennemtrængeligt for dig.


Svar #7
25. oktober 2010 af Københavneren2010 (Slettet)

#6

Det har du nok ret i. Så må jeg vist bruge min tid i morgen på at øve differentialregning, for jeg forstår ikke så meget af det.


Skriv et svar til: Differential?!

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.