Matematik

diskriminantens fortegn

26. oktober 2010 af Ladypink1 (Slettet) - Niveau: B-niveau

Jeg har en opgave, hvor jeg skal bestemme fortegnet a og d for tre forskellige andengradspolynomier, men de har den samme forskrift f(x)=ax^2+bx+c 


Brugbart svar (0)

Svar #1
26. oktober 2010 af Anxyous (Slettet)

 Men a, b og c varierer vel fra polynomie til polynomie?


Brugbart svar (0)

Svar #2
26. oktober 2010 af Andersen11 (Slettet)

Benyt, at d = b2 -4ac .

Hvis koefficienterne kendes, kan d beregnes.


Svar #3
26. oktober 2010 af Ladypink1 (Slettet)

 Det tænkte jeg på at gøre, men ville jeg så ikke få det samme resultat?? Der er tre polynomier, hvoraf to af dem er positive og en af dem er negativ.

Jeg skal helst kunne finde a og d på dem begge, så jeg tænkte om det evt. er noget, man kan aflæse på en graf?


Svar #4
26. oktober 2010 af Ladypink1 (Slettet)

 *på dem alle tre


Brugbart svar (0)

Svar #5
26. oktober 2010 af GummiiAnden (Slettet)

Ja, du kan aflæse fortegnene for a og d på hvert andengradspolynomiums graf:

a kan du aflæse ved at se, om grenene vender opad ("glad") eller om de vender nedad ("sur"). Hvis grenene vender opad er a>0, altså positiv, og hvis grenene vender nedad er a<0, altså negativ.

d kan du aflæse ved at finde hvor mange skæringspunkter der er med x-aksen. Er der 2 skæringer med x-aksen er d>0, hvis der kun er én skæring er d=0, og hvis der ingen skæringer er så er d<0.

Håber det hjalp. :)


Svar #6
26. oktober 2010 af Ladypink1 (Slettet)

 Mange tak, forstår bare ikke, hvad forskriften skal være der for, hvis det skal regnes ud på den her måde.


Skriv et svar til: diskriminantens fortegn

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.