Matematik

forlæng brøkerne til 24-dele hjælp!, haster

26. oktober 2010 af annahansen2 (Slettet)

forlæng brøkerne til 24 dele evt metode til hvordan man gør? man kan forkorte en brøk ved at gange tæller og nævner med samme tal.

9/12?              5/6             7/8             5/8               1/4           brøkerne skal forlænges til 24 dele??

på forhånd tak :)


Brugbart svar (1)

Svar #1
26. oktober 2010 af narmi (Slettet)

altså den første forlænges til 24-dele ved at forlænge med 2

så siger du: (9*2)/(12*2) og får 18/24.. samme metode ved de andre


Brugbart svar (1)

Svar #2
26. oktober 2010 af annadjensen (Slettet)

den første forlænger du med 2 -> 18/24

nr. 2 forlænges med 4 -> 20/24

3. med 3 -> 21/24

4. med 6 -> 6/24

Når du forlænger en brøk ganger du med det samme tal i både nævner og tæller.


Svar #3
26. oktober 2010 af annahansen2 (Slettet)

hvordan finder jeg ud af om jeg skal forlænge med 2    3        eller noget helt andet?


Brugbart svar (1)

Svar #4
26. oktober 2010 af pige24 (Slettet)

Hvis jeg nu siger til dig at du skal forlæng en 1/2 til 24 dele

så hvis du skal vide hvor meget du skal gange med

kan du fx sige 24:2=12

så siger du

1.12=12

2.12=24


Svar #5
26. oktober 2010 af annahansen2 (Slettet)

orhhhh tusinde tak :)


Brugbart svar (1)

Svar #6
26. oktober 2010 af pige24 (Slettet)

Så lidt.


Skriv et svar til: forlæng brøkerne til 24-dele hjælp!, haster

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.