Matematik

Hjælp til cas!

26. oktober 2010 af jossiee (Slettet) - Niveau: A-niveau

 Jeg sidder med en ligning, der forlyder således: f(x) = 10 * sin(0,5x) + 20

"Find ved hjælp af cas ligningen for den tangent, som rører grafen i punktet P(3,f(3)). 

Jeg har fået følgende ligning: f(x) = 0,0087237x + 20,0001. Er denne korrekt eller har jeg lavet en fejl på min lommeregner?


Brugbart svar (0)

Svar #1
26. oktober 2010 af Proprium (Slettet)

Det er korrekt.


Svar #2
26. oktober 2010 af jossiee (Slettet)

 Mange tak for dit svar :)


Brugbart svar (0)

Svar #3
27. oktober 2010 af Krabasken (Slettet)

Desværre -

Den korrekte tangentligning i (3;29,9749) er

y = 0,3537x + 28,9139


Brugbart svar (0)

Svar #4
27. oktober 2010 af Andersen11 (Slettet)

Stoneys (Krabaskens) resultat i #3 er korrekt.

Det ser ud, som om resultatet i #0 er fremkommet ved, at CAS værktøjet er sat i "grader" i stedet for "radianer".


Svar #5
27. oktober 2010 af jossiee (Slettet)

 Ja, det kan jeg da egentlig godt se, at jeg har tastet forkert. Kan aldrig finde ud af forskellen mellem degree, radian eller gradian:s

, men tak for rettelsen :D


Brugbart svar (0)

Svar #6
27. oktober 2010 af Proprium (Slettet)

#3 og #4 Ja, det er rigtigt, min fejl. Tak for rettelsen.


Skriv et svar til: Hjælp til cas!

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.