Matematik

Tangentligning, hjælp.

27. oktober 2010 af Wrap (Slettet) - Niveau: B-niveau

Hej

Opgaven lyder:

f(x)=ax2+bx+c
P(0,-2), og Q(-1,-5) ligger på grafen for f (x)
Linjen y=4x-1 er tangent til f (x) i Q

Find a, b og c
Opskriv forskriften
Lav en illustration der viser grafen for funktionen, tangenten samt P og Q

Jeg har prøvet at løse den, men når jeg så skriver den ind i Graf, er det en sekant der går igennem parablen, og ikke en tangent. Kan ikke rigtig finde fejlen, håber nogen kan hjælpe.

Her er min beregning:
f(x)=ax2+bx+c
P(0,-2), og Q(-1,-5)
y=4x-1
C=-2

f'(x)=2ax+b
f'(-1)=2a*(-1)+b=-2a+b=4 ⇒ b=2a+4
f(-1)=a*(-1)2+b*(-1)+(-2)=a-b-2=-5

a-2a+4-2=-5
-a+2=5
5+2=a
7=a

b=2a+4
b=2*7+4
b=18

f(x)=7x2+18x-2

Jeg kan ikke rigtig finde fejlen.
Når jeg skriver f(x)=7x2+18x-2 , og y=4x-1 ind i Graph, så er det ikke en tangen der går igennem parablen men en sekant. Håber nogen kan hjælpe med at finde fejlen.
 


Brugbart svar (0)

Svar #1
27. oktober 2010 af chr42 (Slettet)

a-(2a+4)-2=-5

a-2a-4-2=-5
-a-6=5
5-6=a
-1=a
 

Hjælper det?


Skriv et svar til: Tangentligning, hjælp.

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.