Matematik

Uligheder hjææææælp haster!

27. oktober 2010 af annahansen2 (Slettet)

2t>49                   t-1>10           t plus 2 >8      evt.  metoder til disse? skal finde det mindste hele tal der passer i uligheden...?

3t<16                5t<21           4t<35                   8t<57               1/2t<3             t plus 2<10               t-2<9                  3t-5>12      

her skal jeg finde det største hele tal der passer i uligheden evt. metode til det?

Tak på forhånd :)))


Brugbart svar (0)

Svar #1
27. oktober 2010 af chr42 (Slettet)

Uligheder regnes ligesom ligninger, bortset fra en enkelt særregel. Hvis du ganger eller dividerer med noget negativt skal ulighedstegnet vendes om.

f. eks.

-2t+3>7   <=> -2t>4  <=>  t<-2


Svar #2
27. oktober 2010 af annahansen2 (Slettet)

 men er der ikke en metode til dem jeg har skrevet ovenover???


Brugbart svar (0)

Svar #3
27. oktober 2010 af chr42 (Slettet)

Du kan gøre ligesom en ligning.

Lægge samme tal til på begge sider.

Trække samme tal fra på begge sider.

Gange eller dividere med samme tal på begge sider, og vende ulighedstegnet, hvis tallet er negativt.

I den første ville jeg dividere med 2, i den anden lægge en til osv.


Svar #4
27. oktober 2010 af annahansen2 (Slettet)

 kan du prøve løse en af dem jeg har skrevet ovenover så jeg kan forstå det og gå videre med de andre


Brugbart svar (0)

Svar #5
27. oktober 2010 af Andersen11 (Slettet)

#4

I uligheden 2t > 49 regner vi den først som ulighed med reelle tal : t > 49/2 = 24,5 . Det mindste hele tal t, der passer er derfor t = 25 .

I 3t < 16 får vi t < 16/3 = 5 1/3 . De største hele tal t, der passer i uligheden er derfor t = 5.


Brugbart svar (0)

Svar #6
27. oktober 2010 af chr42 (Slettet)

t+2>8  træk 2 fra på begge sider

t+2-2>8-2  giver os

t>6


Brugbart svar (0)

Svar #7
27. oktober 2010 af kieslich (Slettet)

regler:

3t -5 < 12       tror du har vendt tegnet forkert

3t -5 +5 < 12 +5     vi har lagt 5 til på begge sider

3t < 17       vi dividerer med 3 på begge sider

3t/3 < 17/3        som giver   t < 5,666       så største hele tal der dur er t = 5


Skriv et svar til: Uligheder hjææææælp haster!

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.